Door wie

Ervaren muziektherapeute, specialisatie kinderen met leer-en gedragsstoornissen en mensen met een verstandelijke/meervoudige beperking.

  • Muziekvakleerkracht
  • Trainster Emerging Body Language 
    (Contact en interactie vanuit lichaamstaal)

Mijn naam is Helma Hafkamp. Ik ben geboren in 1952 en woon in Nijmegen. In 1990 ben ik afgestudeerd als muziektherapeute aan de Hogeschool Nijmegen, opleiding Creatieve Therapie. Sinds mijn jeugd loopt muziek als een kleurrijke draad door mijn leven. Ik zing en bespeel meerdere instrumenten, waaronder piano, blokfluit, slagwerk. In de loop der jaren heb ik geleerd om me ook via dans en beweging uit te drukken.

Helma Hafkamp
Helma Hafkamp

Aanvankelijk was ik als groepsleerkracht werkzaam in het basisonderwijs. Tijdens mijn pedagogische en sociale studies, die daarna volgden, groeide de behoefte om mijn affiniteit met muziek en het ondersteunen van mensen te combineren. Vanuit opvoeding, onderwijs en therapie heb ik op meerdere scholen en in instellingen voor de gezondheid gewerkt. Mijn hart ligt vooral bij kinderen met leer- en gedragsproblemen en bij mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Ik deed bij beide doelgroepen veel ervaring op.  Daarnaast volgde ik vele bijscholingen op vaktherapeutisch en muzikaal gebied. 

Vanaf 2011 werk ik vanuit mijn  eigen praktijk als muziektherapeute.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT, Lidnummer 4466) en van de Federatie van Vaktherapeutische Beroepen (FVB).