Tarieven en vergoedingen

Muziektherapie
Muziektherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed, vanuit het aanvullend pakket. Het wordt  omschreven als alternatieve geneeswijze en  valt  onder  de  vaktherapieën. (zie www. zorgwijzer.nl). Voor nadere informatie hierover kunt u informeren bij uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt.

Vergoeding voor een muziektherapeutische behandeling is tevens mogelijk als de behandeling deel uit maakt van een andere behandeling, door een BIG geregistreerd therapeut (psycholoog, psychotherapeut of  psychiater). Deze  opent dan een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Binnen deze behandelcombinatie kunnen uren voor muziektherapie (vaktherapie) deel uit maken van de behandeling.

Van belang voor uw zorgverzekeraar is te weten dat ik lid ben van de beroepsvereniging NVvMT en de FVB (lidnummer 4466).

  • Individuele therapie: sessie van 50 minuten € 60,- (Op adres Muziekhof) Kosten voor een groepje van twee of drie kinderen op aanvraag beschikbaar.
  • Voor overleg wordt € 30,- per half uur in rekening gebracht.
  • Kosten behandelplan of behandelrapport € 60,00
  • Reiskosten: € 0,30 per km. Reistijd wordt eventueel extra berekend.

Begeleiding en specialistische begeleiding
Via deze financieringsmogelijkheid kan aan meerdere doelen worden gewerkt. Voor meer  informatie: vraag naar de mogelijkheden of : klik hier.

Tarieven muziekles 
Oriënterende muziekles, pianoles, keyboardles, blokfluitjes. 
Alle lessen duren minimaal 30 min. Een les van 45 min. is ook mogelijk. 

Kinderen tot en met 12 jaar
€ 17,50 per 30 min.
€ 25,00 per 45 min.

Aangepaste muziekles
voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke of andersoortige beperking. 

Kinderen en jongeren
 € 17,50 per 30 min.

Volwassenen
€  22,00 per 30  min. 
€  26,50 per 45  min. 

Belangrijke info!
Voor muziekles aan huis wordt minimaal  € 5,00 extra berekend. Indien een les minder dan 24 uur voorafgaand aan de les wordt afgezegd, wordt deze in  rekening gebracht. De extra  toeslag voor les-aan-huis wordt in dat geval niet  meegerekend.

Tarieven muziekcursussen
Neem hiervoor contact op.