Muziekcursus en overige activiteiten

Zing en Groei-Een gezonde ontwikkeling
Zing en Groei is een programma voor ouders met kinderen van 0 tot en met 5  jaar die extra aandacht of ondersteuning nodig hebben. Ouder en kind gaan  samen zingen, dansen, spelen en luisteren naar muziek. Zing en Groei helpt  ouder en kind maar is vooral ook leuk om te doen. ( www.zingengroei.nl )
Zing en Groei bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt in kleine groepen of individueel gegeven, soms ook bij gezinnen thuis.
Duur: 45-60 min.

Muziek, spel en beweging voor kinderen
Op speelse wijze ervaren de kinderen wat muziek is door te zingen en op instrumenten te spelen. We gaan bewegen op muziek en zetten er spel/drama bij in. Ook gebruiken we bijvoorbeeld een verhaal of een thema zoals ‘het circus’.
Het gaat om het plezier, maar je leert er ook van. Je hoeft niet muzikaal te zijn. Contact, ieders eigenheid en plezier zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. 

De cursussen worden bij voldoende aanmeldingen voor diverse leeftijdsgroepen gegeven.

Leeftijd: kinderen van 4-12 jaar
Groepsgrootte: 8-10 kinderen
Duur: 45-60 minuten

Spelen op  Ganesh-snaarinstrumenten (“Indiase klanken”)
Ontdek hoe je prachtige klanken kunt ontlokken aan diverse Ganesh-snaarinstrumenten door intuïtief samen te spelen. (zie ook www.ganesh.nl ) Je kunt hierbij denken aan de lier, santoor, swaramandala, tanpura, enz.Door de klanken kun je de stilte van je hart ervaren.
Je hebt hiervoor geen muzikale ervaring of notenkennnis nodig. Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt, in de vorm van  lessen of een workshop.

Interesse? Neem contact met mij op voor meer informatie.